ГоловнаПолітика

Москаль опублікував документи, що свідчать про підготовку зачистки Майдану (Документи)

За словами нардепа, снайперами були бійці підрозділу спецоперацій ВВ і "Омеги"

Нардеп від "Батьківщини", генерал міліції Геннадій Москаль опублікував документи, які свідчать про докладну підготовку силової зачистки Майдану.

Йдеться про плани "Хвиля" і "Бумеранг", повідомляє сайт Москаля.

"Понад місяць голова Верховної Ради не підписував постанову про створення ТСК (тимчасової слідчої комісії з розслідування незаконних дій влади, пов'язаних з Майданом, - Ред.), через що мені довелося самостійно збирати матеріали про злочини правоохоронців", - зазначив Москаль і додав, що було спрямовано сотні звернень до генпрокурора, міністра МВС, голови СБУ, проте вони залишилися без чітких відповідей.

"Матеріали про злочинну діяльність правоохоронців допомагали збирати на свій страх і ризик патріотично налаштовані працівники МВС і СБУ. Зрештою, у мене на руках опинилися плани спецоперацій силового розгону акцій протесту "Бумеранг" і "Хвиля", - зазначив депутат і додав, що зараз збір матеріалів знову ускладнено - потрібно писати депутатські звернення.

Москаль стверджує, що знайдені документи "доводять, що снайперами на Інститутській були бійці підрозділу спеціальних операцій внутрішніх військ, яким керує полковник С. Асавалюк, і бійці підрозділу внутрішніх військ "Омега". Крім того, вказівку на застосування зброї колишній міністр МВС Захарченко дав спецпідрозділу ГУБОЗ МВС "Сокіл".

"Допомагав із підготовкою спецоперацій МВС і СБУ колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації, який проживав у готелі "Київ" (його проживання та харчування оплачувала СБУ). Українська влада залучила фахівця з Росії, оскільки наш голова СБУ виявився льотчиком, а міністр МВС - ОБХСесівцем", - зазначає нардеп.

За його словами, про плани "Бумеранг" і "Хвиля" доповідали вищому політичному керівництву країни і запроваджували за його схваленням.

"На підставі цих даних Генпрокуратура відкрила кримінальні провадження", - зазначає Москаль.

Фото: http://moskal.in.ua
Фото: http://moskal.in.ua

Фото: http://moskal.in.ua/

Фото: http://moskal.in.ua/

Фото: http://moskal.in.ua

Фото: http://moskal.in.ua

Фото: http://moskal.in.ua

Фото: http://moskal.in.ua

Фото: http://moskal.in.ua

Фото: http://moskal.in.ua

Фото: http://moskal.in.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram