ГоловнаПолітика

Віктора Януковича оголошено в розшук

Порушено кримінальну справу за масовими вбивствами мирних громадян

Віктора Януковича оголошено в розшук
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ України оголосило екс-президента України Віктора Януковича в розшук.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами в.о. міністра, всю ніч він "разом з головою СБУ Валентином Наливайченко займалися врегулюванням ситуації в Севастополі і ... пошуком екс-глави держави".

"Інформую на сьогоднішній ранок. Порушено кримінальну справу за масовими вбивствами мирних громадян. Янукович і низка інших посадових осіб оголошені в розшук", - написав Аваков.

При цьому Аваков повідомив, що Янукович відмовився від державної охорони.

"О 23:50 Янукович, не доїжджаючи до аеропорту Бельбек, зупинився в приватній резиденції в районі Балаклави. Зібрав свою охорону - запитав, "хто з ним буде в супроводі далі", а "хто залишиться тут". Частина співробітників УДО висловила бажання "залишитися тут". Янукович, попрощавшись з ними, - передав офіційну відмову від державної охорони (докладаю скан)", - написав в.о. міністра.

"Співробітники Управління державної охорони, які не пішли за Януковичем, забрали всю державну зброю, для передачі її в кримське відділення УДО. З частиною охорони, яка залишилася, Янукович у супроводі А.П. Клюєва трьома машинами відбув у невідомому напрямку - відключивши всі види зв'язку", - додав Аваков.

Нагадаємо, 22 лютого, народні депутати України 328 голосами "за" підтримали постанову про відставку президента України Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram