ГоловнаПолітика

Тимошенко не претендує на посаду прем'єра, - Соболєв

Є кілька кандидатур, які обговорюють у рамках переговорного процесу

Тимошенко не претендує на посаду прем'єра, - Соболєв
Фото: EPA/UPG

Кандидатуру екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не розглядатимуть на посаду прем'єр-міністра України.

Про це в кулуарах парламенту заявив заступник фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє РБК-Україна.

"За останньою інформацією, кандидатуру Тимошенко (на посаду прем'єра) розглядати не будуть. Є кілька кандидатур на посаду прем'єра, які обговорюють у рамках переговорного процесу. Але я не буду називати прізвища, щоб не нашкодити переговорному процесу", - заявив Соболєв.

Він прогнозує, що завтра в парламенті не заявлять про створення коаліції. Радше за все, це відбудеться у вівторок. 

"Завтра, я думаю, буде ще технічний день голосування проектів законів і постанов, а у вівторок вже буде коаліція. Я сподіваюся, далі зволікати не можна", - сказав Соболєв.

Нардеп також повідомив, що завтра фракція "Батьківщина" проведе засідання: "О 14:00 ми почнемо засідання фракції. Ухвалюватимемо рішення про подальші дії, коаліцію".

Нагадаємо, раніше депутат від "Батьківщини" Микола Томенко заявляв, що на посаду прем'єр-міністра розглядають кандидатури Юлії Тимошенко, Арсенія Яценюка і Петра Порошенка.

У першому своєму інтерв'ю Тимошенко заявила, що буде балотуватися на посаду президента України, вибори якого призначено на 25 травня.

22 лютого Верховна Рада України ухвалила постанову "Про виконання міжнародних зобов'язань України, що стосуються Юлії Тимошенко", яка дозволила звільнити екс-прем'єрку.

Того самого дня вона вийшла на свободу і виступила перед активістами Майдану в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram