ГоловнаПолітика

СБУ обіцяє жорстко припиняти сепаратистські настрої

У відомстві визнали, що депутати почали вести сепаратні переговори

СБУ обіцяє жорстко припиняти сепаратистські настрої
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України обіцяє жорстке припинення сепаратистських настроїв

"Ситуація, яка склалася на сьогодні в Україні, свідчить про спроби окремих політиків, представників органів місцевого самоврядування, лідерів громадських об'єднань, радикально налаштованих осіб, створити ґрунт для ескалації громадянського конфлікту, поширення автономістських і сепаратистських настроїв серед населення, що може призвести до припинення існування нашої держави як унітарної і втрати державного суверенітету", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

У відомстві зазначили, що окремі депутати різних рівнів почали вести сепаратні переговори з представниками іноземних держав. Уже відкрито відбуваються консультації про можливий розподіл країни на декілька частин з порушенням порядку, встановленого Конституцією України.

"Це може призвести до ескалації протистояння між різними верствами населення, розпалювання національної або релігійної ворожнечі та військового конфлікту. Враховуючи викладене, Служба безпеки вживатиме жорстких заходів з метою припинення посягань на територіальну цілісність і недоторканність України та залучення причетних до такої діяльності осіб до кримінальної відповідальності", - наголосили в СБУ.

Нагадаємо, вчора LB.ua з посиланням на власні джерела повідомляв, що лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов збирається їхати в Луганськ, щоб зустрітися там з партійним активом області та місцевими керівниками силових структур, щоб підготувати вимогу до президента "навести порядок у країні". А якщо "забезпечити порядок" не вдасться - розглянути можливість відокремлення Південного Сходу в тому чи іншому форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram