ГоловнаПолітика

Янукович ініціює дострокові президентські вибори і повернення до Конституції-2004

Президент також закликав до формування уряду національної довіри

Янукович ініціює дострокові президентські вибори і повернення до Конституції-2004
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович ініціює дострокові президентські вибори і повернення до Конституції 2004 року. Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій на сайті президента.

"У ці трагічні дні, коли Україна понесла такі важкі втрати, коли загинули люди по обидва боки барикад, вважаю своїм обов'язком перед світлою пам'яттю загиблих заявити - немає нічого важливішого за людське життя. І немає таких кроків, які ми всі разом не мали б зробити, щоб відновити мир в Україні. Я оголошую про кроки, які треба зробити, щоб відновити спокій і уникнути подальших жертв протистояння. Заявляю про те, що я ініціюю дострокові президентські вибори. Я ініціюю також повернення до Конституції 2004 року з перерозподілом повноважень у бік парламентської республіки. Закликаю до початку процедури формування уряду національної довіри", - зазначив Янукович.

"Як Президент України і Гарант Конституції я виконую свій обов'язок перед народом, перед Україною і перед Господом Богом в ім'я збереження держави, в ім'я збереження життя людей, в ім'я миру і спокою на нашій землі", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram