ГоловнаПолітика

Як "тітушки" діють опери міліції, - джерело

Існують три види "тітушків": гопники, бандити й оперативники

Як "тітушки" діють опери міліції, - джерело
Фото: LB.ua

Частина бойовиків, які діють під прикриттям міліції, іноді - з вогнепальною зброєю, є співробітниками оперативного складу Міністерства внутрішніх справ.

Про це LB.ua на умовах анонімності заявило джерело в правоохоронних органах.

"Не маю сумнівів, що частина тих, кого ЗМІ маркують як "тітушки", насправді є переодягненими під "тітушків" співробітниками оперскладу внутрішніх справ", - сказав він.

За словами співрозмовника LB.ua, дивно, що опозиція, маючи кількох депутатів - вихідців із правоохоронних органів, досі цього не зрозуміла: "Було багато прямих підтверджень цієї інформації. Наприклад, ловили "тітушку" зі зброєю, у нього виявлялося посвідчення співробітника внутрішніх справ. І опозиція робила абсолютно хибний висновок, що "тітушкам" роздають "ксиви". Усе простіше - це опери, замасковані під "тітушків".

"Проти Майдану діють три види "тітушків", - резюмував співрозмовник LB.ua. - Перший - це справжні "тітушки", гопники, діти бідних околиць. Другий - учасники бандформувань на кшталт харківського "Оплоту", а також раніше судимі, в основному з Донецької області, які перебувають на обліку в МВС, яких направили в Київ їхні міліцейські куратори. І третій - це співробітники оперативного складу МВС - карного розшуку, служби боротьби з економічними злочинами, УБОЗ, "наружки" тощо".

Нагадаємо, цю інформацію підтверджує те, що невідомі, які стояли кордоном у ніч на 19 лютого біля будівлі УМВС у Києві, на перехресті Володимирської та Великої Житомирської, були з битами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках, вони кидали спецзасоби МВС - світло-шумові гранати. Вони тоді напали на журналіста видання "Вести" В'ячеслава Веремія і вбили його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram