ГоловнаПолітика

Депутати збираються у будівлі Ради (оновлено)

Російські ЗМІ раніше повідомили про захоплення будівлі парламенту радикалами

Депутати і журналісти збираються в будівлі парламенту, де о 15:00 має розпочатися екстрене засідання.

Фото: twitter.com/euromaidan

Силовики, які охороняють будівлю, журналістів пропускати не хотіли, але депутати їх провели.

На площі перед будівлею парламенту лежать і відпочивають силовики.

Коли нардепи прийшли до парламенту, під'їзди, через які традиційно заходять у будівлю депутати та журналісти, були замкнені.

Депутати змогли потрапити в приміщення тільки через 5 під'їзд.

Фото: www.facebook.com/za.gennadiy.zubko

При цьому, як повідомив комендант ВР, зараз вирішується питання, як увімкнути систему голосування "Рада" і мікрофони, оскільки із самого ранку всіх працівників апарату парламенту евакуювали.

Уздовж кулуарів Верховної Ради лежать гідранти. Сам парламент по периметру оточено величезною кількістю бійців "Беркута". Також під парламентом стоять водомети і БТР.

Водночас російське видання "Комсомольська правда" раніше повідомило про захоплення парламенту протестувальниками. Зараз матеріал зняли з публікації, проте він доступний у кеші.

Користувач Живого журналу v-n-zb вважає це доказом причетності Кремля до заворушень у Києві.

"План Кремля та Банкової був дуже і дуже простий - відвести силовиків, будь-якими шляхами забезпечити їх зброєю, в цей час провокувати відвертими вбивствами (снайпер і кулемет біля Жовтневого - є відео). І відкрити шлях до Ради та Кабміну, попередньо евакуювавши звідти цінних співробітників. Я дуже боявся, що опозиція піде за цим сценарієм, але, на щастя, цього не сталося. А ось Кремль принизився - у Путіна, як відомо, все має бути за планом, за годинником. І в чітко визначений час "Комсомольская правда" поставила матеріал із... захопленої радикалами Верховної Ради - з описом жахів", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram