ГоловнаПолітика

Екс-заступник голови СБУ: заява Служби безпеки - передумова для запровадження НС

"Служба безпеки не може проводити антитерористичні операції на території всієї держави"

Екс-заступник голови СБУ: заява Служби безпеки - передумова для запровадження НС

Служба безпеки України не має юридичного права проводити антитерористичні операції на території всієї держави, заявляє екс-заступник голови СБУ, почесний голова Об'єднання ветеранів розвідки України, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

Нинішня заява відомства є предметом розгляду для запровадження НС, зазначив він в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"У цьому випадку йде підміна понять. Те, що відбувається, є передумовою для запровадження надзвичайного стану. Територія всієї держави не може бути територією проведення антитерористичної операції. Це зловживання чи нерозуміння з боку СБУ. Такий порядок може бути при НС, але його запроваджує президент", - зазначив генерал-лейтенант.

"СБУ чомусь підмінила поняття. І це є юридичним нонсенсом. СБУ довго не вживала жодних заходів, а тепер робить спробу проявити себе, коли вже захоплені адмінбудівлі. Не потрібно брати на себе те, що веде до ескалації конфлікту", - додав Скіпальський.

Він вважає, що влада шукає вихід але не може його побачити.

"Вихід може бути тільки один - мирним шляхом, шляхом укладення перемир'я та проведення переговорів", - підкреслив екс-заступник голови СБУ.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України у зв'язку з подіями, що відбуваються в країні, оголосила про проведення антитерористичної операції на території всієї держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram