ГоловнаПолітика

ЄС може заблокувати банківські рахунки Януковича і заборонити йому в'їзд, - МЗС Німеччини

ФРН шкодує через відсутність мирного врегулювання конфлікту

ЄС може заблокувати банківські рахунки Януковича і заборонити йому в'їзд, - МЗС Німеччини
Фото: zn.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмайєр вважає помилкою відмову президента України Віктора Янукович від діалогу про мирне врегулювання ситуації.

Під час німецько-французьких урядових консультацій у Парижі Штайнмайєр закликав владу України припинити насильство.

За словами німецького міністра закордонних справ, "за тактику зволікання з боку Віктора Януковича Україна дорого заплатила". "Його відмова від серйозного діалогу про мирне врегулювання конфлікту в Україні і конституційну реформу - це велика помилка", - цитує голову німецького МЗС агентство AFP.

Штайнмайєр закликав уряд у Києві до розсудливості. "Відповідальність за розумні дії і деескалацію конфлікту лежить на президенті Януковичі, уряді та українських силах безпеки", - сказав міністр, повідомляє Deutsche Welle

Він наголосив, що, незважаючи на застосування насильства, треба було створити "передумови для відновлення політичного діалогу". Обидві сторони повинні відмовитися від насильницьких дій, зазначив Штайнмайєр, він зауважив, що ескалація конфлікту "лякає", а велику кількість жертв він назвав "жахливою".

Можливою реакцією на насильство в Києві, за словами офіційного представника МЗС Німеччини, можуть стати санкції проти Януковича. Зокрема, йдеться про варіант замороження банківських рахунків президента України і введення заборони на в'їзд на територію ЄС, повідомляє dpa.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram