ГоловнаПолітика

Волинського губернатора прикували наручниками на сцені Євромайдану і вимагають звільнення

Активісти кажуть, на Євромайдані Луцька зібралася "не та публіка", що й на народні віча

Сьогодні в Луцьку на сцені Євромайдану голову Волинської ОДА Олександра Башкаленка прикували наручниками. Від нього вимагають написати заяву на звільнення.

Ці вимоги почалися ще біля приміщення обласного управління міліції, яке вже захопив натовп. Олександр Башкаленко вийшов до людей разом із начальником обласного управління внутрішніх справ Олександром Терещуком, пише "День".

Багатотисячний натовп почав скандувати "На коліна!" і "Башкаленка - в СІЗО!".

"Розлючений натовп таки поставив голову ОДА на коліна, при цьому він розбив обличчя. Представники Народної самооборони не дали натовпу затоптати людину. Однак Башкаленко відмовився написати заяву на звільнення і його повели на сцену Євромайдану, щоб він там публічно просив у людей вибачення, і також на колінах", - йдеться в повідомленні.

Голова ОДА стверджує, що для Волині він може зробити багато доброго. Нині представники громади поїхали до нього додому, щоб привезти сім'ю і змусити Башкаленка написати заяву на звільнення. Він очолює й обласну організацію Партії регіонів на Волині.

Очевидці кажуть, що зараз на Євромайдані Луцька зібралася не та публіка, яка збирається тут на народні віча. Раніше були переважно люди середнього та старшого віку, хоча теж виходили тисячі. Зараз натовп - це молодики, досить агресивно налаштовані. Навіщо їм штурмувати ОДА, обласну міліцію, багатьом не зрозуміло.

Нагадаємо, сьогодні вранці в Луцьку активісти без опору захопили будівлю обласної держадміністрації та облради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram