ГоловнаПолітика

Франція і Німеччина сьогодні вирішать, що робити з Україною

Мова може йти про санкції "будь-якого масштабу"

Франція і Німеччина сьогодні вирішать, що робити з Україною
Лоран Фабиус

Франція допускає можливість запровадження санкцій проти осіб, відповідальних за ескалацію насильства в Україні.

З такою заявою виступив глава МЗС Франції Лоран Фабіус за підсумками спільного засідання урядів Німеччини та Франції в Парижі, повідомляє ИТАР-ТАСС. За його словами, це питання французькі та німецькі політики обговорять протягом дня.

"Ми з колегами з Німеччини обговоримо сьогодні, що можна зробити на європейському рівні", - сказав журналістам французький міністр.

Як він уточнив, мова може йти про санкції "будь-якого масштабу". "У першу чергу вони мають бути направлені особисто проти тих, хто стоїть біля витоків цього насильства", - вказав Фабіус.

Щодо ситуації останніх діб в Україні глава французької дипломатії підкреслив, що там "відбувається жах", і все це "не може не викликати обурення". "Головне, необхідно якнайшвидше повернути ситуацію в мирне русло, - підкреслив він. - Це має бути зроблено якомога швидше. Події розгортаються в декількох сотнях кілометрів від нас, і ми не можемо залишатися байдужими".

Нагадаємо, в Євросоюзі дедалі більше країн висловлюються за запровадження санкцій проти української влади. Про своє рішення підтримати можливі санкції заявили Польща, Бельгія та Литва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram