ГоловнаПолітика

Угорщина повторно відмовила Шепелєву в статусі біженця

Імміграційна служба вважає, що подружжю Шепелєвим "у Канаді переслідування не загрожує"

Угорщина повторно відмовила Шепелєву в статусі біженця
Александр Шепелев
Фото: prokuratura.org.ua

Управління у справах імміграції та громадянства Угорщини (УСІГУ) вкотре відмовило у наданні українському екс-депутату Олександру Шепелєву та його дружині статусу біженців.

Про це заявив адвокат подружжя Ференц Босе.

"Управління у справах імміграції та громадянства Угорщини знову відмовило у наданні Олександру Шепелєву і його дружині Галині Шепелєвій статусу біженців", - повідомив Босе, повідомляє "Укрінформ".

Як розповів адвокат, імміграційна служба вважає, що подружжю Шепелєвим "у Канаді переслідування не загрожує", і є підстави для надання їм Канадою притулку.

"Проте практичною перепоною до цього є їх перебування під екстрадиційним арештом", - зазначив Ференц Босе.

Нагадаємо, в Україні Шепелєва звинувачують у замаху на вбивство та розкраданні майна.

Шепелев нібито причетний до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів Родовід Банку. Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника АвтоКРАЗбанку Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 року.

На початку липня 2013 року Шепелєва затримали на 40 діб у Будапешті, де він жив з угорським паспортом, виданим на інше ім'я.

Шепелєв двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але 2010 року його виключили з фракції, і він перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки згодом вийшов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram