ГоловнаПолітика

На функціонування "Арени Львів" уже рік не виділяють грошей

Стадіон охороняє один міліціонер

На функціонування "Арени Львів" уже рік не виділяють грошей
Фото: http://loda.gov.ua/

Гроші на функціонування стадіону "Арена Львів" з державного бюджету перестали надходити із початку 2013 року.

Про це повідомив 14 лютого під час наради на стадіоні губернатор Олег Сало, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

"Сьогодні є проблеми з фінансуванням. Електроспоживання стадіону відбувається за тимчасовими схемами, не завершено під'їзні дороги, автостоянки, роботи з благоустрою. Із початку 2013 року з державного бюджету припинено фінансування функціонування стадіону. У зв'язку із цим систематично припиняють електропостачання, газопостачання, водопостачання, існує заборгованість із зарплати. Штат повинен бути 97 осіб, а працюють тільки 36", - зазначив Сало.

Як розповів директор стадіону Роман Черхавій, ще не завершена друга черга "Арени Львів". Для цього потрібно приблизно 300 мільйонів гривень. Існує проблема з енергопостачанням. Сьогодні заклад працює на тимчасовому кабелі, який прокладено ще під час будівництва, незважаючи на те, що здано дві підстанції.

"У разі будь-яких великих масових заходів ми зобов'язані вмикати альтернативні джерела енергії. Не можна працювати на одному кабелі за всіма нормами. Це і дискомфорт, і розбазарювання державних коштів, і додаткова робота персоналу", - сказав Роман Черхавій.

Наступна проблема, за його словами - це охорона. Через фінансові проблеми позавідомча охорона пішла. Зараз відповідну роботу виконують власними силами, плюс один працівник міліції на зміну, якого надав начальник львівської міліції.

Як повідомляють, транспортне сполучення зі стадіоном налагоджено за принципом "є захід на стадіоні - автобуси їдуть до нього, а ні - то немає й маршрутів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram