ГоловнаПолітика

"Свобода" дала владі годину на закриття кримінальних справ проти активістів

Інакше знову захоплять КМДА

"Свобода" дала владі годину на закриття кримінальних справ проти активістів
Фото: Александр Рудоманов

Якщо протягом години не закриють усіх кримінальних справ проти активістів Євромайдану, представники "Свободи" та активісти Майдану знову повернуться в будівлю Київської міськдержадміністрації.

Про це заявив народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко біля КМДА.

"Зараз є реальний шанс відпустити людей. Але ми не поступимося владі. Якщо протягом години не будуть закриті всі кримінальні справи, ми зайдемо назад у будівлю", - заявив він.

Раніше до КМДА підійшли сотні з Майдану під керівництвом активіста Комітету визволення політв'язнів, націоналіста Миколи Кохановського. Вони висловили невдоволення тим, що приміщення будівлі звільнено.

Але після переговорів з представниками "Свободи" Кохановський заявив, що розбіжностей зі "свободівцями" в них немає. Вони чекають на заяву генпрокурора Віктора Пшонки про звільнення політв'язнів біля стін КМДА.

Нагадаємо, вранці 16 лютого активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко і посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг.

Раніше нардеп від "Батьківщини" Арсен Аваков заявив, що станом на ранок 16 лютого Євромайдан виконав усі формальні умови закону про амністію.

Близько півсотні активістів Майдану залишалися біля будівлі КМДА в очікуванні повідомлення генпрокурора Віктора Пшонки про звільнення всіх затриманих активістів і заяви про те, що до них немає жодних претензій.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram