ГоловнаПолітика

На Майдані вкотре відбудеться Народне віче

Головне питання - мирний наступ активістів Майдану

На Майдані вкотре відбудеться Народне віче
Фото: Макс Левин

Рада Майдану ухвалила рішення про проведення чергового Народного віча в неділю, 16 лютого.

Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

Головне питання, яке обговорюватимуть у неділю на центральній площі столиці, - мирний наступ активістів Майдану для виконання вимог людей.

Напередодні народний депутат від "Батьківщини" Степан Кубів повідомив, що опозиція на Народному вічі в неділю запропонує протестувальникам проти влади пікетувати будівлю Верховної Ради, щоб домогтися повернення Конституції-2004. На запитання, чи звільнять будівлю Київської міської державної адміністрації, Кубів відповів, що стосовно цього питання "є чіткий план виконання та набуття чинності закону звільнення людей в обмін на звільнення приміщень".

Нагадаємо, в п'ятницю Рада ВО "Майдан" погодилася на умови закону про "амністію", за яким кримінальні справи проти активістів будуть закриті після звільнення будівель органів влади і кількох вулиць.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк підтвердив, що вулицю Грушевського і будівлю КМДА звільнять, зазначивши при цьому, що Будинок профспілок, Жовтневий палац, Український дім і Майдан протестувальники залишати не будуть.

"Правий сектор" висловив готовність піти з вулиці Грушевського, а "Свобода" - звільнити КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram