ГоловнаПолітика

На Грушевського розбирають барикади, готуються передати КМДА владі

Біля стадіону "Динамо" встановлять КПП

Активісти Євромайдану взялися розбирати барикади на вулиці Грушевського, щоб звільнити проїзд у бік Паркової алеї та урядового кварталу.

Як повідомляє "5 канал", два екскаватори частково демонтують барикади посередині, розгрібаючи ковшами проїзд завширшки майже чотири метри - щоб могли проїхати авто і спеціальна техніка.

За словами активістів, вони розчищають барикади, виконуючи домовленість із владою про розблокування вулиці для проїзду.

Спеціальна техніка приїхала на Грушевського близько 20:30.

Нагадаємо, завтра, 17 лютого, минає термін обміну 266 активістів Майдану на 39 зайнятих протестувальниками об'єктів.

До ранку активісти мають намір також звільнити приміщення КМДА та чотирьох обласних держадміністрацій: Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької.

Це в коментарі "Українській правді" підтвердив народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков.

"У законі про амністію вказано, що треба звільнити всі вулиці, крім тих, на яких проходить мирний протест. Під розблокуванням малося на увазі відновлення транспортного руху", - заявив Аваков, додавши, що в законі територія Майдану і вулиці Хрещатик значиться територією мирного протесту.

"Єдина вулиця, яку потрібно звільнити - вулиця Грушевського. Значить, до ранку на вул. Грушевського з'явиться шлагбаум і проїзд. Ми створимо КПП, через який буде можливий рух транспорту. Першою через КПП проїде машина з одним із послів ЄС в Україні та одним з народних депутатів", - повідомив також Аваков.

"Вранці через міжнародних посередників, а саме - представника посольства Швейцарії як країни, яка головує в ОБСЄ, - будівлю КМДА передадуть владі. Біля КМДА буде збережено пікет, а в самій будівлі не буде жодного міліціонера чи співробітника "Беркута", - додав Аваков.

Нагадаємо, в п'ятницю Рада ВО "Майдан" погодилася на умови закону про "амністію", за яким кримінальні справи проти активістів будуть закриті після звільнення будівель органів влади і кількох вулиць.

"Правий сектор" висловив готовність піти з вулиці Грушевського, а "Свобода" - звільнити КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram