ГоловнаПолітика

"Батьківщина" звинуватила Яценка у брехні про свій замах

Максим Поляков стверджує, що причина скандалу - в оприлюдненні прохання ввести НС

"Батьківщина" звинуватила Яценка у брехні про свій замах
Антон Яценко
Фото: http://argumentua.com

Партія "Батьківщина" заявила, що правоохоронці готують арешт члена політради ВО "Батьківщина", депутата Уманської міської ради Максима Полякова за те, що той оприлюднив інформацію про прохання нардепа-регіонала Антона Яценка до президента ввести надзвичайний стан у країні.

Як зазначають у прес-службі партії, про це сьогодні на прес-конференції в Штабі національного спротиву повідомили народні депутати фракції "Батьківщина" Павло Петренко і Леся Оробець, а також сам Поляков.

"У нас є інформація, що правоохоронці порушили кримінальну справу проти Полякова нібито за замах на Яценка, і найближчим часом готується арешт і затримання члена політради ВО "Батьківщина", - заявив Петренко.

"Ми попереджаємо і закликаємо керівництво правоохоронних органів втрутитися в цю ситуацію, тому що поки є те, що влада порушила перемир'я і хоче продовжити репресії проти найбільшої опозиційної партії та її активістів", - сказав депутат.

У свою чергу, Поляков зазначив, що перші погрози почали надходити на його адресу відразу після того, як він дізнався про те, що Яценко надіслав звернення до Януковича про введення надзвичайного стану, і повідомив про це мешканців Умані.

"Ми зібрали ініціативну групу зі збору підписів щодо складення мандату Яценка, і вже наступного дня я почав отримувати погрози на свою адресу", - сказав Поляков.

"У відповідь на кримінальну справу хочу сказати, що я просто хотів донести інформацію, що депутат не може від імені округу звертатися до президента з проханням ввести надзвичайний стан", - заявив Поляков.

Нагадаємо, в суботу Антон Яценко заявив, що Максим Поляков замовив його вбивство. Мотивом, на думку Яценка, стало те, що він надсилав запити щодо кримінального провадження про захоплення акцій хлібопекарського підприємства "Уманьхліб", до якого нібито причетний Поляков. Другим мотивом "регіонал" називає намір Полякова потрапити до Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram