ГоловнаПолітика

Тимошенко готова обговорити з Януковичем умови його відставки

Екс-прем'єр назвала умови для переговорів

Тимошенко готова обговорити з Януковичем умови його відставки

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає єдиною можливою темою переговорів опозиції з президентом Віктором Януковичем умови його майбутньої відставки з посади глави держави.

"Враховуючи максималізм Януковича в прагненні володіти країною, враховуючи рівень монополізації влади, яка сконцентрована в його руках, простір для компромісу може з'явитися лише під впливом трьох факторів", - повідомила Тимошенко в інтерв'ю ZN.UA.

Серед цих умов вона назвала силу народного повстання, реальність дієвих міжнародних санкцій і міжнародних антикорупційних розслідувань проти "Сім'ї" або знайдення форми звернення в Міжнародний кримінальний суд без ратифікації Римського статуту.

За її словами, для активізації кожного з цих напрямків опозиція разом з Майданом повинна створити групи високої ефективності та прямої дії.

"Ми зобов'язані надати народному повстанню оновлену силу, наші представники зобов'язані "жити" в Брюсселі та Вашингтоні, поки не доб'ємося реальних санкцій, ми зобов'язані розпочати дискусію з компетентними людьми про шляхи виходу на розгляд злочинів проти людяності в Міжнародному кримінальному суді. Все це ще не пізно робити", - зазначила Тимошенко.

Екс-прем'єр також вважає, що коли Янукович "дозріє" до початку переговорів, їх треба почати та швидко завершити.

"Єдина тема для переговорів з ним - це умови його відходу з влади та гарантії захисту його сім'ї. Я готова бути учасником цих переговорів", - підкреслила екс-прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram