ГоловнаПолітика

Парубій вимагає закрити справи проти самооборони Майдану

Кримінальні провадження слід припинити до 15:00 17 лютого

Парубій вимагає закрити справи проти самооборони Майдану
Фото: Макс Левин

Комендант Майдану, депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій вимагає від генерального прокурора Віктора Пшонки закрити кримінальні провадження проти загонів самооборони.

"Вимагаємо від Генеральної прокуратури негайно закрити всі кримінальні провадження проти самооборони", - сказав Парубій на брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що опозиція розцінює відкриття справ проти самооборони як продовження політичних репресій, які спрямовані на ескалацію конфлікту.

Парубій повідомив, що відкрито чотири кримінальні провадження проти самооборони. "Проти самооборони як структури всеукраїнської і по областях - Львівська, Волинська, Івано-Франківська", - зазначив Парубій.

Комендант Майдану повідомив, що в ці хвилини представники Майдану вирушають до будівлі Генеральної прокуратури для пікетування та передачі своїх вимог генпрокуророві.

Опозиція вимагає, щоб Генпрокуратура виконала вимоги про закриття кримінальних справ проти самооборони до 15:00 17 лютого.

Нагадаємо, кримінальні справи за фактом створення незаконних воєнізованих формувань органи прокуратури почали заводити після того, як Самооборона Майдан оголосила про свою реорганізацію у всеукраїнську структуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram