ГоловнаПолітика

Москва здивована демаршем МЗС України щодо російського дипломата

Воробйова викликали в МЗС за слова про федералізацію України

Москва здивована демаршем МЗС України щодо російського дипломата

Москва здивована демаршем МЗС України щодо радника-посланника посольства РФ у Києві Андрія Воробйова.

Про це повідомила заступник директора департаменту інформації та друку МЗС РФ Марія Захарова, пише РИА Новости.

Зокрема, Захарова підтвердила, що Воробйова запрошували в МЗС України й висловили йому претензії з цього приводу. "Такі претензії нічого, крім здивування, викликати не можуть", - зазначила вона.

"В рамках політологічної дискусії було висловлено думку, причому з посиланням на оцінки українських політиків, про кризові процеси, які тривають в Україні, і, головне, вказано на реальні факти з нинішньої української дійсності, зокрема, на створення в низці регіонів країни паралельних владних структур, що не підкорюються центральним органам влади, що може трактуватися як ознаки процесу федералізації України. І в чому тут "крамола"?", - задається питанням Захарова.

Вона підкреслила, що "здивування викликає і той факт, що такий демарш МЗС України робиться на тлі мало не щоденних безапеляційних заяв, рекомендацій, вимог і прямих вказівок, що робити й як жити Україні, що звучать з вуст високопоставлених представників різних західних держав і європейських структур". "Всі ці дії залишаються чомусь у Києві без коментарів. Виникає питання - "Чому?", - сказала вона.

Нагадаємо, напередодні МЗС України закликав Воробйова утриматися від оцінок, що стосуються держустрою України. За даними ЗМІ, в середу Воробйов під час круглого столу висловив думку, що Україна розвивається як федеративна держава.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram