ГоловнаПолітика

Ющенко надрукує книгу мемуарів на 500 сторінок

Екс-президент розповість про своє отруєння

Ющенко надрукує книгу мемуарів на 500 сторінок
Фото: Макс Левин

Колишній президент України Віктор Ющенко надрукує книгу мемуарів "Недержавні таємниці".

Книга, яка складається з 500 сторінок і 64 сторінок з фотографіями, з'явиться вже в березні. А її орієнтовна ціна становитиме 100-150 грн, пишуть "Вести".

У мемуарах Ющенко розповідає, як його отруїли на дачі екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка: "На столі стояли салати. Потім подали гаряче і той нещасливий плов (тільки його подавали порціями). Можливо, отрута була саме в плові", - вважає Ющенко. Імена підозрюваних йому відомі: "Але це виконавці. І всі вони зараз поза українською юрисдикцією. Мене вже кілька разів запитували журналісти, чи знаю я, хто мене отруїв. Так, я знаю. І він знає, що я знаю".

У мемуарах багато спогадів про сім'ю та дитинство . "Віктор Андрійович, наприклад, пам'ятає, як його відправили в магазин за хлібом, який завозили раз на тиждень. І там була штовханина, а він впустив хліб - і його розтоптали. Ще один трагічний спогад - про батька, який був учителем і їздив на заробітки до Західної України, де його вважали агентом НКВС, а вдома - завербованих бандерівцем", - сказав гендиректор "Фоліо", видавництва, яке надрукувало книгу, Олександр Красовицький.

Президент також пише про провал договору між Януковичем і Тимошенко: "Виникла ідея підкупити Януковича обранням його президентом у парламенті: він - президент на 10 років, вона - прем'єр. Але їх взаємна недовіра стала ключем до зупинки цього сценарію".

Нагадаємо, Ющенко після того, як покинув пост президента, відхилився від політики. Нещодавно він з сім'єю переселився в село Нові Безрадичі (Київська область) з держдачі в Конча-Заспі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram