ГоловнаПолітика

Прокуратура Києва заявила, що не висувала додаткових умов про звільнення вулиць

Закон не передбачає звільнення вулиць Києва, де проходять мирні акції і зібрання

Прокуратура Києва заявила, що не висувала додаткових умов про звільнення вулиць
Фото: Александр Рудоманов

Прокурор Києва Микола Безкишкий не висував додаткових умов для виконання закону про амністію.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"У зв'язку зі спробою Штабу національного спротиву політизувати коментарі прокурора столиці і спотворити їх зміст щодо закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників протестних акцій протягом січня цього року прес-служба прокуратури міста Києва уповноважена роз'яснити", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, прокурор повідомив, що законом передбачено розблокування протестувальниками 9 вулиць у центрі столиці шляхом демонтажу 19 зведених там барикад, повідомили в прес-службі.

Одночасно прокурор наголосив, що закон не передбачає звільнення вулиць м. Києва, де проходять мирні акції і зібрання, зазначають у прокуратурі.

"Відповідно, жодних заяв про нібито висунення додаткових умов виконання закону прокурор міста Києва не робив. А таке хибне тлумачення його слів є провокацією, підриває процес зняття конфлікту і напруження в суспільстві і скероване на зрив мирного врегулювання ситуації", - повідомили в прокуратурі.

Раніше ЗМІ повідомили, що Микола Безкишкий заявив, що для звільнення протестувальників за законом про амністію в столиці необхідно звільнити приміщення КМДА, вулицю Грушевського і всі центральні вулиці, в тому числі Майдан.

12 лютого ГПУ заявила, що в Україні залишаються захопленими 6 приміщень органів влади та самоврядування. Це обласні адміністрації в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській областях, КМДА, також Сокальська районна адміністрація у Львівській області та сесійна зала Полтавської обласної ради.

Опозиція вимагає звільнити всіх заарештованих учасників акцій протесту, після чого готова розглянути звільнення адмінбудівель.

Нагадаємо, закон про амністію втратить чинність 17 лютого, якщо до цього часу цих будівель не звільнять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram