ГоловнаПолітика

Суд проти Захарченка перенесли

Суд відмовився залучити до процесу як третіх осіб близько 480 осіб, постраждалих від правоохоронців

Окружний адміністративний суд Києва сьогодні завершив попередній розгляд справи про визнання незаконною бездіяльність міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в розслідуванні побиття студентів на Євромайдані вночі 30 листопада 2013 року за заявою народного депутата (позафракційний) Юрія Дерев'янка.

Колегія суддів розгляне справу по суті 19 лютого о 13:15.

За словами Дерев'янка, суд відмовився залучити до процесу як третіх осіб близько 480 осіб, які так чи інакше постраждали від правоохоронців, повідомляє НБН.

"Ми впевнені, що таке рішення було спланованим, щоб применшити кількість людей, чиї права порушено. Також ми подали клопотання, щоб викликати Віталія Захарченка особисто до суду як свідка, щоб допитати", - розповів депутат журналістам після засідання.

Інтереси Захарченка в суді представляв співробітник МВС Микола Гринцов.

Уранці під судом зібралося близько 20 осіб із вимогою визнати бездіяльність Захарченка. На думку людей, міністр не ініціював розгляду та розслідування побиття демонстрантів і журналістів 2013 року.

Під час пікету активісти заявили, що зволікання з розслідуванням спричинили сутички і масштабне протистояння в державі.

Нагадаємо, у грудні 2013 року народний депутат (позафракційний) Юрій Дерев'янко подав позовну заяву, в якій зажадав визнати незаконною бездіяльність міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка під час побиття "Беркутом" учасників протестів 30 листопада. 23 грудня Окружний адміністративний суд почав розглядати позов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram