ГоловнаПолітика

Найпродуктивнішим нардепом третьої сесії ВР VII скликання став Хомутиннік, - дослідження

За підсумками сесії, 310 депутатів не мають жодного проекту закону, який набув чинності

Найпродуктивнішим нардепом третьої сесії ВР VII скликання став Хомутиннік, - дослідження
Виталий Хомутынник

Народний депутат від Партії регіонів, глава комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік є найпродуктивнішим депутатом третьої сесії ВР VII скликання за кількістю законів його авторства, що набули чинності з 3 вересня 2013 року по 17 січня 2014 року. Про це свідчать результати дослідження, проведеного ВГО "Прозора демократія" та "Українські новини".

Зокрема, протягом третьої сесії набули чинності вісім законодавчих ініціатив авторства Віталія Хомутинніка.

Друге місце за продуктивністю посіли депутати Андрій Кожем'якін ("Батьківщина") і Євген Геллер (ПР) - по сім законів, які набрали чинність.

Третє місце ділять депутати Микола Томенко ("Батьківщина") та Артур Палатний (УДАР) - по шість законів.

310 депутатів не мають жодного проекту закону, що набрав чинність, за підсумками третьої сесії сьомого скликання парламенту.

Також у дослідженні була проаналізована законотворча активність депутатів. Так, з вересня по січень найбільше законопроектів, без урахування проектів постанов про вибори сільських голів та призначення або звільнення посадових осіб, подали Кожем'якін і депутат Давид Жванія (позафракційний) - по 39.

На другому місці з 38 законопроектами депутат Спиридон Кілінкаров (КПУ), на третьому - депутат Сергій Ківалов (ПР), який подав 36 проектів законів.

76 депутатів за третю сесію Ради не розробили жодного проекту закону чи постанови.

Під час дослідження не бралися до уваги постанови про призначення позачергових місцевих виборів, обрання та звільнення суддів, внесення змін до порядку денного.

Нагадаємо, впродовж другої сесії Ради VII скликання (лютий - липень 2013 року) Хомутинніка також визнали найпродуктивнішим депутатом. Тоді набрали чинність 12 його законів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram