ГоловнаПолітика

Суд виправдав Попова і Сівковича за Майдан, - ЗМІ

Звинувачення з чиновників знято

Суд виправдав Попова і Сівковича за Майдан, - ЗМІ
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва 7 лютого закрив кримінальне провадження і виправдав екс-голову КМДА Олександра Попова й екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, яких звинуватили в перевищенні влади у зв'язку з подіями в ніч проти 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на джерела в суді.

"Провадження закрито. Звинувачення знято", - повідомило джерело в судових інстанціях про рішення щодо Попова. В оточенні екс-голови КМДА цю інформацію підтвердили.

Водночас Сівкович, з якого також зняли обвинувачення у перевищенні влади чи службових повноважень, розповів, що наразі не знає, що робитиме і де працюватиме.

"Я зараз на лікарняному: коли вийду, тоді й вирішу", - повідомив він.

Нагадаємо, в ніч проти суботи, 30 листопада "Беркут" жорстоко розігнав мирний мітинг на підтримку євроінтеграції на Майдані Незалежності. Офіційна причина - встановлення на Майдані новорічної ялинки. Після цього люди знову вийшли на Майдан - і тепер уже не мають наміру йти з нього.

14 грудня 2013 року Янукович усунув Попова і Сівковича із посад. 27 січня президент України звільнив Попова з посади голови КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram