ГоловнаПолітика

Майдан ухвалив рішення повернутися до Конституції-2004

Рада ВО "Майдан" визначила три способи повернення до Конституції

Майдан ухвалив рішення повернутися до Конституції-2004
Фото: pravo.ru

Рада "Всеукраїнського об'єднання "Майдан" виступає за розробку проекту змін до Основного закону, який передбачає повернення до парламентсько-президентської форми правління, після повернення до Конституції в редакції 2004 року.

Про це на брифінгу повідомив член Ради "Майдану" - політолог Ігор Жданов.

Він зазначив, що рада "Майдану" вирішила, що повернутися до Конституції 2004 року можна за трьома варіантами - "це або рішення Конституційного суду, який скасує своє попереднє рішення від 2010 року й поверне редакцію Конституції 2004 року; це або голосування акту про відновлення народовладдя в стінах парламенту, яким буде відновлена редакція 2004 року; або це конституційний договір, за яким буде добровільно ухвалено і президентом, і іншими політичними силами повернення до конституційних норм 2004 року.

Експерт Вікторія Сюмар також повідомила, що прийнято одностайне рішення на раді "Майдан", що "на цьому етапі до повернення Конституції 2004 року будь-які втягування політичних сил в конституційні суперечки щодо певних норм і щодо нового конституційного процесу є спробою затягнути час, а не вирішити політичний кризу в країні".

За її словами, "нова Конституція Україні потрібна, але вона повинна напрацьовуватися вже після того, як буде повернута Конституція 2004 року й створено уряд національної єдності".

Нагадаємо, фракція "Батьківщина" закликає всіх своїх партнерів по опозиції у Верховній Раді підтримати 150 підписами текст Конституції 2004 року для термінового внесення його на голосування до парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram