ГоловнаПолітика

Радник президента не бачить підстав для розпуску Ради

Марина Ставнійчук вважає, що всі дії президента зараз мають бути чітко в рамках Конституції

Радник президента не бачить підстав для розпуску Ради
Фото: glavred.info

Юридичних підстав для дострокових парламентських виборів зараз немає.

Про це заявила радник президента України Марина Ставнійчук в ефірі "5 каналу".

"На моє глибоке переконання, жодних юридичних підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради немає", - цитує Ставнійчук "Інтерфакс-Україна".

"Я хотіла б, щоб президента України сьогодні не втягували в дуже складні некеровані процеси. Я б хотіла, щоб президент в конституційному процесі, у своїх взаєминах з парламентом виглядав як гарант Конституції, дотримання прав і свобод, як гарант суверенітету. Тому всі його дії зараз повинні бути чітко в рамках Конституції", - підкреслила Ставнійчук.

При цьому вона заявила, що сьогодні в Україні як ніколи за 20 років незалежності так гостро не стояло питання поділу.

Ставнійчук допускає можливість ухвалення Конституційного акту про повернення до Конституції в редакції 2004 року. Але водночас, за її словами, після цього виникне величезна проблема із застосуванням тексту цієї Конституції та її легітимності.

Нагадаємо, раніше про можливості розпуску парламенту заявив сам президент Віктор Янукович. Це при тому, за Конституцією, указ про розпуск може бути видано лише у випадку, якщо пленарні засідання не можуть розпочатися протягом 30 календарних днів.

5 лютого голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов також повідомив, що якщо Верховна Рада не почне працювати в нормальному режимі, її розпустять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram