ГоловнаПолітика

Естонія виділить 50 тис. євро на допомогу постраждалим українським активістам

Благодійну програму організували українські письменники

Естонія виділить 50 тис. євро на допомогу постраждалим українським активістам
Фото: EPA/UPG

Міністерство зовнішніх справ Естонії виділить 50 тис. євро на медичну допомогу постраждалим під час акцій протесту в Україні.

Гроші виділять безпосередньо на благодійну програму "Гуманітарна солідарність", яку заснували письменники Сергій Жадан, Оксана Забужко, Андрій Курков та екс-міністр охорони здоров'я Василь Князевич. Супровід ініціативи здійснює Міжнародний фонд "Відродження", йдеться в повідомленні "Гуманітарної солідарності" з посиланням на прес-службу МЗС Естонії.

Кошти виділять з бюджету розвитку та гуманітарної допомоги МЗС Естонії.

"Ми хочемо допомогти постраждалим на українських вулицях. Підтримуючи активні місцеві організації, ми можемо бути впевнені, що наша допомога дійде до якомога більшої кількості людей, які потребують її в Україні", - сказав міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает.

Він додав, що в Україні треба проводити політичні переговори і утримуватися від подальшого насильства.

Як відомо, на сьогодні шість держав погодилися прийняти на лікування постраждалих активістів Майдану - Литва, Латвія, Чехія, Канада, Польща, Німеччина.

Так, 9 лютого одного з постраждалих від вибуху в Будинку профспілок 15-річного Назара Держила відправили на лікування до Польщі. Крім того, відомо, що один з постраждалих перебуває на лікуванні в Литві

, де і лідер Автомайдану Дмитро Булатов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram