ГоловнаПолітика

Білоруський парламент стурбований дестабілізацією політичної ситуації в Україні

У Білорусі проти зовнішнього втручання для врегулювання політичної ситуації в країні

Білоруський парламент стурбований дестабілізацією політичної ситуації в Україні

Національні збори Республіки Білорусь проти зовнішнього втручання для врегулювання політичної ситуації в Україні.

Про це йдеться у спільній заяві Постійної комісії Ради Республіки з міжнародних справ і національної безпеки і Постійної комісії Палати представників у міжнародних справах про ситуацію в Україні від 7 лютого.

Згідно із заявою, в Білорусі з тривогою стежать за розвитком ситуації в дружній Україні.

Білоруські парламентарі стурбовані серйозною дестабілізацією обставин в Україні і шкодують,що силове протистояння призвело до жертв.

"Виступаємо за врегулювання політичної кризи в Україні шляхом конструктивного, цивілізованого діалогу при безумовному дотриманні принципів верховенства закону і без будь-якого втручання ззовні у справи суверенної держави", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим в білоруському парламенті вважають неприйнятними і контрпродуктивними заяви і дії деяких іноземних політиків і структур, які неприховано втручаються у внутрішньополітичні процеси в Україні.

"Яскравий останній приклад - ухвалення в Європейському парламенті 6 лютого 2014 року резолюції щодо України, в якій є упереджені оцінки, а також погрози і заклики до санкцій", - наголошують у заяві.

Наостанок висловлюють впевненість, що український народ сам зможе знайти вихід із ситуації, що склалася, без будь-яких зовнішніх ультиматумів і тиску.

Нагадаємо, Європейський парламент закликає Європейський Союз запровадити візові та фінансові санкції до українських чиновників і бізнесменів, відповідальних за застосування насильства до протестувальників в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram