ГоловнаПолітика

У МВС розповіли, як озброєні силовики на Грушевського

Відомство надало офіційний перелік спецзасобів

У МВС розповіли, як озброєні силовики на Грушевського
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві внутрішніх справ стверджують, що під час вуличних боїв на вулиці Грушевського в Києві не використовували смертельної зброї.

МВС надало перелік спецзасобів, які офіційно застосовували силовики, на запит народного депутата "Батьківщини" Леоніда Ємця.

"МВС надало офіційний перелік спецзасобів, які використовували міліціонери на Грушевського. Отож, якщо у вас є факти використання іншого, відсутнього в переліку, спорядження, - це вже підстава для кримінального провадження", - зазначив Ємець на своїй сторінці Facebook.

Зокрема під час подій, що відбуваються на вул. Грушевського з 19 січня цього року, працівники органів та підрозділів МВС екіпіровані наступними спеціальними засобами: засобами індивідуального захисту (протиударні шоломи, бронежилети, комплекти захисту рук і ніг, протиударні щити); засобами активної оборони (гумові або пластикові кийки, наручники, електрошокові пристрої, балончики з препаратами сльозогінної та дратівної дії, ручні газові гранати, патрони та пристрої для них вітчизняного виробництва, забезпечені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії) .

Крім зазначеного, для групових порушень громадського порядку та масових заворушень особовий склад забезпечений протигазами, світлошумовими гранатами, димовими гранатами, водометами, бронемашинами та іншими транспортними засобами.

"Під час зазначених вище подій співробітники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України не озброєні і відповідно не застосовували табельну вогнепальну зброю і (або) снайперські гвинтівки", - цитує нардеп текст МВС.

Фото: facebook Леонід Ємець

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram