ГоловнаПолітика

Створено Народну Раду в Дніпровському районі Києва

На зборах ухвалили меморандум

Створено Народну Раду в Дніпровському районі Києва
Фото: facebook.com/andriy.illenko

У п'ятницю, 7 лютого, на зборах громади Дніпровського району Києва було проголошено створення Дніпровської (районної в місті Києві) Народної ради.

Відповідне рішення ухвалено одностайно.

У зборах і голосуванні взяли участь депутати Верховної Ради Віктор Чумак (фракція "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка"), Ксенія Ляпіна ("Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина") та Андрій Іллєнко ("Всеукраїнське об'єднання "Свобода").

Крім того, на зборах ухвалили меморандум, в якому говориться, що метою створення Народної ради є розвиток місцевого самоврядування в Києві, представницька й повноправна участь громадськості Дніпровського району в структурах нової народної влади.

Також на засіданні були визначені принципи та засади діяльності Народної ради, зокрема відновлення ефективного управління Києвом, повноважень місцевої громадськості, проведення комплексу заходів щодо боротьби з корупцією та хабарництвом, а також створення умов для розвитку малого та середнього бізнесу столиці.

Нагадаємо, 22 січня опозиційні партії - Батьківщина, УДАР, Свобода і позафракційні депутати парламенту - створили Народну Раду України.

27 січня на засіданні комітету самоврядування м. Києва за участю депутатів опозиційних фракцій різних рівнів і представників громадськості була створена Народна Рада Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram