ГоловнаПолітика

МВС закликає Майдан не порушувати перемир'я

Міністерство відкидає звинувачення в організації вибуху в Будинку профспілок

МВС закликає Майдан не порушувати перемир'я

Міністерство внутрішніх справ відкидає звинувачення у причетності до організації вибуху в Будинку профспілок і закликає учасників протестів не порушувати "перемир'я".

Про це повідомляється на сайті міністерства.

"У МВС України зазначають, що зараз триває перемир'я і триває переговорний процес у Верховній Раді між владою й опозицією. Їх у жодному разі не можна порушувати, аби не спровокувати нові заворушення", - сказано в ньому.

МВС непокоїть той факт, "що навіть після останніх подій, пов'язаних з нібито викраденням активістів так званих "Євромайдану" й "Автомайдану", затриманням окремих озброєних громадян, погромів в центрі столиці та побиттям людей, учасники масових заворушень продовжують звинувачувати представників влади у здійсненні провокацій".

"Ось і після вчорашнього вибуху так звані "коменданти євромайдану" вкотре звинуватили когось у провокації - пронесенні в Будинок профспілок вибухівки у коробці з написом "ліки"", - зазначається у повідомленні.

У МВС ця версія викликає низку питань.

"Зокрема, хто, як не виключно самі учасники праворадикальної організації, могли потрапити на п'ятий поверх, який вони ж самі посилено охороняють? Крім того незрозуміло, навіщо проносити ліки на 5 поверх, де розташовуються активісти "Правого сектору", якщо медпункт розташований в іншому місці?", - ставить питання міністерство.

"Ще одне питання - своєрідна періодичність, з якою виникають резонансні події навколо "Євромайдану". Вже стає тенденцією таке явище, коли наприкінці тижня обов’язково стаються якість пригоди з учасниками масових заворушень, що дають формальний привід зібрати чергове "віче", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що "праворадикальні угруповання" планують влаштувати терористичний акт у п'ятницю - день відкриття Олімпіади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram