ГоловнаПолітика

МВС порушило справу про вибух у Будинку профспілок

Провадження відкрито за статтею "Недбайливе зберігання боєприпасів"

МВС порушило справу про вибух у Будинку профспілок
Последствия взрыва
Фото: Кадр: ТСН

За фактом вибуху в Будинку профспілок у Києві порушено кримінальну справу про недбале зберігання вогнепальної зброї і бойових припасів.

Про це заявив в ефірі телеканалу "112" виконувач обов'язків голови управління МВС у Києві Валерій Мазан.

Про можливих підозрюваних у справі не повідомляють. Покарання за відповідною ст. 264 КК України становить до трьох років позбавлення волі.

"5 канал" повідомляє, що співробітники міліції спробували допитати в лікарні потерпілих від вибуху, проте їм завадили інші активісти, народні депутати і лікарі. Під час вибуху поранило двох людей: Романа Дзвінського і 15-річного Назара Держила.

Вибух стався у Будинку профспілок, контрольованому опозицією, вранці 6 лютого. За словами активістів, це сталося під час відкривання коробки з ліками з написом "Правий сектор", яку прийняли біля входу в будівлю і передали на п'ятий поверх. Активісти відмовилися звертатися в міліцію і пускати співробітників відомства на місце події.

Як повідомляють кореспонденти ТСН, які побували на місці події, стіл, на якому стояла посилка, внаслідок вибуху пробитий наскрізь, сліди вибуху помітні на підлозі і стелі, а осколки розлетілися по всій кімнаті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram