ГоловнаПолітика

Булатов: МЗС призначило судмедекспертизу щодо мого побиття

Активіст розповів про джерела фінансування Автомайдану

Булатов: МЗС призначило судмедекспертизу щодо мого побиття
Дмитрий Булатов
Фото: tsn.ua

Міністерство закордонних справ призначило судово-медичну експертизу щодо побиття координатора Автомайдану Дмитра Булатова.

Про це розповів сам Булатов під час прес-конференції.

Відповідаючи на питання про те, як він поставився до заяв з боку влади, що на його тілі нібито немає істотних травм, активіст зазначив: "Я зв'язався з МЗС, і воно призначило судмедеспертизу щодо моїх травм. Я чув навіть такі речі, що я фарбою себе облив".

Нагадаємо, Кожара раніше заявив: "Схоже, що історія про те, що Булатова викрали й катували - не є абсолютною правдою... Фізично він перебуває в хорошому стані, єдине, що у нього є - подряпина на одній щоці". Пізніше Міністерство закордонних справ України заявило, що коментарі щодо висловлювань глави відомства Леоніда Кожари про стан здоров'я лідера Автомайдану Дмитра Булатова не відображають справжнього ставлення в.о. міністра до цієї ситуації.

Крім того, Булатов передав журналістам диск з фотографіями, на яких показані гематоми й рани на його тілі.

"Вчора мій доктор сфотографував моє тіло з різних сторін", - зазначив він.

Також активіст розповів про фінансування Автомайдану.

"У Автомайдані спочатку була група людей, яку фінансували за свій рахунок. Я допомагав своїми грошима, поки міг. Потім ми оголосили про збір коштів для допомоги нам серед простих людей. Це повністю легально, ми можемо потім опублікувати звіт, що це все прозоро. Я відмовлявся від допомоги політиків. Нам допомагали різні фонди, в тому числі, і міжнародні", - розповів Булатов.

Зазначимо, за словами активіста, під час тортур викрадачі намагалися вибити з нього зізнання, що Автомайдан фінансується посольством США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram