ГоловнаПолітика

Вирішити "українську кризу" може тільки солідарне рішення ЄС і Росії

Маннтойфель вважає, що одноосібні дії Заходу викликатимуть різку реакції Москви

Вирішити "українську кризу" може тільки солідарне рішення ЄС і Росії
Фото: lenta-ua.net

Відомий експерт з питань міжнародних відносин, керівник російської редакції Deutsche Welle Інго Маннтойфель заявив, що кращим варіантом вирішення "української проблеми" є створення зони вільної торгівлі між Європейським Союзом і Російською Федерацією, в рамках якої знайде своє місце і Україна,

За його словами, будь-які одноосібні дії Заходу в Україні надалі викликатимуть вкрай жорстку реакцію Москви, яка виражатиметься в безальтернативній підтримці президента України Віктора Януковича.

"Натомість Євросоюз повинен прийняти пропозицію Путіна про зону вільної торгівлі від Лісабона до Владивостока і міцно інтегрувати Україну як частину такої великоєвропейської зони вільної торгівлі", - вважає Маннтойфель.

Думку про те, що без участі Росії неможливо вирішити українську кризу, підтримує і координатор федерального уряду Німеччини з трансатлантичної співпраці Філіп Місфельдер. "Рішення може бути знайдено тільки разом з Росією. Варіант "або Європа, або Росія" з Україною не пройде", - підкреслив він.

Закликає вирішувати українську проблему "в кооперації, а не конфронтації з Росією" і екс-канцлер Німеччини Шредер. "Якби ми вели переговори про асоціацію одночасно з Україною і з Росією, ситуація виглядала б зовсім інакше", - впевнений екс-канцлер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram