ГоловнаПолітика

Президент Чехії не планує відкликати запрошення Януковичу на прохання політиків

Чеського президента закликали бойкотувати Януковича

Президент Чехії не планує відкликати запрошення Януковичу на прохання політиків
Фото: president.gov.ua

Президент Чехії Мілош Земан не планує відкликати своє запрошення президенту Віктору Януковичу відвідати з візитом Чехію, яке він озвучив у Києві в жовтні 2013 року.

Так прес-секретар чеського президента Іржі Овчачек прокоментував заклик низки чеських політиків і громадських діячів анулювати запрошення для Януковича, повідомляє УНІАН.

Повідомляють, що Земан під час зустрічі з Януковичем планує поділитися думкою, що позачергові президентські і парламентські вибори є можливим вирішенням політичної кризи в Україні.

Сьогодні чеські ЗМІ повідомили про ініціативу низки політиків і громадських діячів, які закликали президента Чехії "негайно" анулювати запрошення Януковичу через останні події в Україні.

У заяві, яку підписало кілька сотень людей, вони також закликають Земана зробити все можливе для повернення Української держави на "демократичні принципи".

Крім того, ініціатори акції заявили, що в кількох містах Чехії організовано збір коштів, медикаментів і одягу для учасників демонстрацій у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram