ГоловнаПолітика

Янукович провів зустріч з головою Міноборони

Павло Лебедєв запевняє, що зустріч стосувалася завдань армії на 2014 рік

Янукович провів зустріч з головою Міноборони
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович обговорив з виконуючим обов'язки міністра оборони Павлом Лебедєвим питання виконання завдань, що стоять перед Збройними силами у 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Був звіт перед головою держави - президентом Віктором Федоровичем Януковичем про стан справ, виконання програм і завдань, що стоять перед Збройними силами на цей рік. Завдання виконують, особовий склад перебуває в місцях постійної дислокації і займається бойовою підготовкою", - сказав Лебедєв після зустрічі.

Він також зазначив, що на зустрічі з президентом обговорювали питання підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям.

"Були проблеми з Міністерством фінансів, і президент негайно втрутився в процес і поставив крапку. Тому я хочу запевнити, що чергове підвищення відбудеться, і в лютому військовослужбовці отримають підвищення грошового забезпечення на 20%", - сказав Лебедєв.

Крім того, за його словами, під час зустрічі обговорювали реалізацію програми забезпечення військовослужбовців житлом.

"Президент узгодив, дав відповідні доручення іншим міністерствам. Зараз ми запускаємо механізм втілення (програми)", - зазначив Павло Лебедєв.

Також в.о. міністра оборони поінформував голову держави про перехід на контрактну армію.

"Минулого року ми виконали план набору контрактників. І те завдання, яке президент поставив про перехід на професійну, контрактну армію, виконується", - сказав Лебедєв.

Нагадаємо, введення надзвичайного стану в країні передбачає втручання армії. Інакше Збройні сили не можуть втрутитися у внутрішню ситуацію в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram