ГоловнаПолітика

ЄС сподівається підписати Угоду про асоціацію за Януковича, - посол США

Пайєтт упевнений, що успішна Україна буде корисною для Росії

ЄС сподівається підписати Угоду про асоціацію за Януковича, - посол США
Фото: www.day.kiev.ua

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт упевнений, що Україна в будь-якому разі підпише Угоду про асоціацію, і сподівається, що це станеться за президентства Віктора Януковича.

"Я впевнений, що Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС. І ми сподіваємося, що це станеться за президента Януковича. А якщо ні, то я впевнений, що це станеться за його наступника. Я думаю, очевидно, що мільйони українців висловлюють таке сподівання", - зазначив він в інтерв'ю газеті "День".

Посол США також підкреслив, що "демократична Україна, відкрита для Європи, з міцною економікою, з гарним життям для своїх громадян, буде доброю і корисною для Росії".

"Я не хочу виглядати наївним. І визнаю: був тиск, який чинився Росією щодо вибору українців. Я неодноразово наголошував на тому, що немає жодних логічних причин застосування РФ торгових ембарго та інших елементів економічної агресії щодо України, інакше аніж задля того, щоб чинити політичний і дипломатичний тиск щодо її інтеграційного вибору", - зазначив він.

"Росія і Україна є членами СОТ. У них є певні обов'язки, яких вони, як члени цієї організації, мають дотримуватися. У Росії також є зобов'язання як члена ОБСЄ та Гельсінського акта (Заключний акт Ради з безпеки та співробітництва в Європі, підписаний главами 35 держав у столиці Фінляндії Гельсінкі 30 липня - 1 серпня 1975 року)", - додав він.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що пропозиція Європейського Союзу Україні про підписання Угоди про асоціацію із зоною вільної торгівлі між ЄС та Україною залишається на столі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram