ГоловнаПолітика

Конкретного плану фінансової допомоги ЄС і США для України ще немає, - представник Ештон

Обговорення триває

Конкретного плану фінансової допомоги ЄС і США для України ще немає, - представник Ештон
Фото: 1tv.ru

Конкретного плану надання фінансової допомоги Україні з боку ЄС і США ще немає.

Це випливає з відповіді представниці голови європейської дипломатії Кетрін Ештон Майї Косьянчич на запитання журналістів про інтерв'ю Ештон американській газеті The Wall Street Journal, поставлене під час брифінгу у Європейській комісії в понеділок.

"Вона (Кетрін Ештон - Ред.) повторила ту саму відповідь про необхідність діалогу (в Україні - Ред.), вона також говорила з міжнародною спільнотою про те, чи є можливості надати фінансову допомогу Україні, щоб подолати економічні труднощі", - сказала Косьянчич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Представниця К. Ештон ще раз уточнила, що в ЄС "розглядають можливості підтримати Україну під час кризи, коли мова йде і про економічну, і про політичну ситуацію, про те, якими можуть бути наші зусилля".

"Я чітко сказала, що коли йдеться про реформи і МВФ, умови (необхідні для отримання фінансової допомоги - Ред.) залишаються чинними. Ми говоримо про зусилля, про те, як ми можемо допомогти в ситуації з дуже конкретними правилами і дуже конкретними кроками, які слід зробити", - додала вона.

Косьянчич наголосила, що в ЄС "дивляться на ширшу картину того, що може бути зроблено".

Представник Ештон знову нагадала, що наступного тижня європейський дипломат повернеться в Україну.

"ЄС продовжує докладати зусиль для пошуку виходу з кризи", - констатувала Косьянчич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram