ГоловнаПолітика

Рибак пообіцяв іноземним дипломатам, що введення НС в Україні виключено

За словами Томбінського, відповідей на головні питання посли не отримали

Рибак пообіцяв іноземним дипломатам, що введення НС в Україні виключено
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак запевнив іноземних дипломатів, що введення надзвичайного стану в Україні виключено.

Про це заявив посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський після зустрічі міжнародних дипломатів із головою ВР, повідомляє

"РБК-Україна".

"Голова Верховної Ради нам сказав , якими були зусилля ВР, щоб вирішити ситуацію. Але головні питання, які були з нашого боку: як відновити довіру всіх учасників політичного процесу?" - розповів Томбінський, зазначивши, що відповідей на це питання дипломати так і не отримали.

Посол ЄС впевнений, що в Україні необхідний результативний діалог між політиками.

"Треба відкритися для діалогу. Але діалог не як сам процес, а результативний діалог, щоб був результат і чітка програма. У нас немає відповіді, тому що це українські питання. Результат повинен бути напрацьований українськими політиками... Ми не побачили, що може відбутися зараз", - додав Томбінський.

"Єдине, що було сказано, це що ніхто не працює над сценарієм надзвичайного стану”, - додав він.

Нагадаємо, 27 січня з'явилася інформація про те, що іноземних дипломатів, які перебувають в Україні, повідомили про можливе введення надзвичайного стану.

Як відомо, згідно із законом "Про правовий режим надзвичайного стану", НС вводять за президентським указом, який протягом двох днів затверджує Верховна Рада. У законі згадано сім підстав для введення НС. Серед них - масові заворушення, які супроводжуються насильством над громадянами; спроби захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу; необхідність відновлення конституційного правопорядку і діяльності органів державної влади. На час дії НС (до 30 діб в Україні та до 60 діб в окремих регіонах) "військове командування" - Збройні сили, МВС і СБУ - отримують додаткові повноваження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram