ГоловнаПолітика

Львівська міськрада подала до суду, аби той визнав Народну Раду

Опозиція вважає заборону Народної Ради необґрунтованою

Львівська міськрада подала до суду, аби той визнав Народну Раду
Фото: lviv.ua

Львівська міська рада подала апеляційну скаргу на постанову окружного адміністративного суду, якою заборонено оприлюднювати рішення міськради про визнання Народної Ради колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України.

Про це сьогодні повідомив заступник голови фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Любомир Мельничук, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Як повідомив депутат, судове рішення про призупинення чинності зазначеної постанови міськради є необґрунтованим. Ба більше, постанову винесли з порушенням норм права, зазначив "свободівець".

"Затверджуючи це рішення, Львівська міська рада діяла в межах та у спосіб, визначені Конституцією і законами України, виконуючи пряму волю суспільства і Народної Ради України. Постанова суду про забезпечення адміністративного позову, яким заборонено оприлюднювати рішення Львівської міської ради про визнання Народної Ради України, є незаконною. Суд першої інстанції не мав правових підстав задовольняти клопотання прокуратури", - цитує Мельничука прес-служба "Свободи".

Нагадаємо, 27 січня Львівський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання про забезпечення позову  прокуратури і заборонив оприлюднювати рішення Львівської міськради про визнання Народної Ради України колегіальним органом. Також заборонено оприлюднювати звернення до Ради Європи, Європейського Союзу, ОБСЄ та міжнародної спільноти з проханням допомогти українському народові. Суд вимагав не оприлюднювати й рішення депутатського корпусу про заборону проведення на території Львова заходів за участю особового складу Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, інших силових відомств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram