ГоловнаПолітика

Українські журналісти зробили відеозвернення до влади і громадськості

Вони різко засудили викрадення і катування людей

Українські журналісти телеканалів, інформагентств, друкованих видань і новинних сайтів записали відеозвернення до влади і громадськості, в якому засудили силові дії проти демонстрантів і представників ЗМІ.

"Кілька місяців тому ми не могли собі навіть уявити, що у 21 столітті в європейській столиці будуть викрадати людей", - заявила ведуча телеканалу "1+1" Алла Мазур.

"Ми, українські журналісти готові зробити все, що в наших силах, для того, щоб влада почула суспільство, щоб зупинити протистояння і допомогти сторонам домовитися. Країна повинна стати мирною і справедливою", - кажуть у зверненні інші журналісти.

Ініціатор акції, екс-головред журналу "Корреспондент" Віталій Сич пояснив Lb.ua створення відеозвернення бажанням показати, що журналісти обурені тим, що відбувається, і не можуть більше мовчати.

"Ми не могли більше мовчати, ми хотіли, щоб усі у владі, в парламенті і звичайні громадяни, які, можливо, не створили для себе повної картини, зрозуміли, що ми різко засуджуємо терор, який улаштувала влада проти власного народу", - сказав Сич.

Також він додав, що журналісти розуміють, наскільки різна Україна, "але є дещо, що нас об'єднує - ми всі хочемо жити краще. Ось це ми і хотіли донести".

Нагадаємо, за час організації в центрі Києва Майдану і сутичок на вулиці Грушевського, як і по всій Україні, постраждали сотні журналістів. При цьому майже всі - від рук силовиків. Працівників ЗМІ цілеспрямовано б'ють кийками, розбивають їм фото- і відеотехніку, стріляють по них зі зброї з гумовими кулями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram