ГоловнаПолітика

Яценюк закликає Януковича негайно підписати скасування скандальних законів

Підписання закону слугуватиме сигналом, що влада готова до компромісу

Яценюк закликає Януковича негайно підписати скасування скандальних законів
Фото: EPA/UPG

Лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликає президента Віктора Януковича негайно підписати закон про скасування законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня.

Про це Яценюк заявив перед тим, як вирушити в Мюнхен, де він візьме участь у конференції з безпеки, повідомила прес-служба "Батьківщини".

"Тому що люди не вірять у те, що влада готова до мирного врегулювання конфлікту в Україні", - сказав Яценюк.

За словами Яценюка, підписання цього закону слугуватиме сигналом, що влада готова до компромісу чи не буде загострювати ситуацію, йти на власний народ і готова до вирішення глибокої суспільно-політичної кризи в Україні мирним шляхом.

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада скасувала дев'ять законів, прийнятих 16 січня 2014 року, які обмежували права і свободи громадян, а також спровокували ескалацію конфлікту в суспільстві.

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак підписав закон "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України", який скасовує дев'ять законів, ухвалених 16 січня. Документ передано на підпис президентові.

Уже повідомляли, що президент України підпише рішення про скасування цих законів після того, як документ оцінить Мін'юст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram