ГоловнаПолітика

У США вважають, що Янукович може на лікарняному скасувати "диктаторські закони"

У президента гостре респіраторне захворювання

У США вважають, що Янукович може на лікарняному скасувати "диктаторські закони"
Фото: president.gov.ua

США вважають, що президент України Віктор Янукович, навіть перебуваючи на лікарняному, цілком у змозі підписати закон про скасування законодавчих актів від 16 січня. Про це заявила журналістам офіційний представник держдепартаменту США Джен Псакі, інформує ИТАР-ТАСС.

"Президент Янукович міг би зробити більше, в тому числі негайно підписати схвалений парламентом закон, що скасовує антидемократичні законодавчі акти від 16 січня", - зазначила вона.

На уточнювальне запитання одного з журналістів, чи вважають США, що Віктор Янукович може зробити це, перебуваючи на лікарняному, Джен Псакі відповіла:"Я, без сумніву, вважаю, що це можливо".

Як повідомляли, голова держави має гостре респіраторне захворювання з високою температурою.

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада скасувала дев'ять законів, прийнятих 16 січня 2014 року, які обмежували права і свободи громадян, а також спровокували ескалацію конфлікту в суспільстві.

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак підписав закон "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України", який скасовує дев'ять законів, прийнятих 16 січня. Документ передано на підпис президентові.

Раніше повідомляли, що президент України підпише рішення про скасування цих законів після того, як їх оцінить Мін'юст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram