ГоловнаПолітика

Омбудсмен позитивно оцінила закон про амністію

Лутковська вважає, що він дозволить угамувати суспільне напруження

Омбудсмен позитивно оцінила закон про амністію
Фото: news2000.com.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська позитивно оцінила ухвалений 29 січня закон про амністію та висловила думку, що він дозволить угамувати суспільне напруження, яка вже призвело до людських жертв.

Про це йдеться в офіційній заяві омбудсмена.

"Ухвалений закон може стати тим політичним компромісом, який, з одного боку, забезпечить можливість подальшої реалізації конституційного права на мирне зібрання й усуне негативні наслідки для осіб, які брали активну участь у масових акціях, а з іншого - дасть можливість для належного функціонування державних органів", - йдеться в заяві Лутковської.

При цьому омбудсмен заявила, що в ситуації, що склалася в країні, простих рішень бути не може.

"Проте пошук компромісу - це саме європейський шлях виходу з будь-якої кризової ситуації, як у суспільній, так і в політичній сфері. Компроміс - це завжди перемога усіх сторін на непростому шляху взаємних поступок заради збереження миру, життя і здоров'я людей", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, вчора 232 голосами "за" депутати схвалили президентський варіант законопроекту "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Згідно з ним, активістів можуть відпустити лише після звільнення всіх адміністративних будівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram