ГоловнаПолітика

Барикади на вул. Грушевського стоятимуть, - Парубій

Влада повинна звільнити з в'язниць активістів без жодних умов, зазначив комендант

Барикади на вул. Грушевського стоятимуть, - Парубій
Фото: EPA/UPG

Протестувальники не залишать вулицю Грушевського й адмінбудівлі в обмін на звільнення захоплених активістів.

Про це на брифінгу в Штабі національного спротиву заявив комендант Майдану Андрій Парубій, повідомила прес-служба "Батьківщини".

"Наша позиція незмінна: ми не можемо обмінювати людей на приміщення. Влада повинна людей, які сидять по тюрмах, відпустити в односторонньому порядку", - підкреслив Парубій.

"Майдан як стояв, так і стоятиме", - наголосив Парубій.

Також Парубій зазначив, що барикад на вул. Грушевського в Києві не розбиратимуть.

"Там дуже хороші барикади. Ми доклали дуже багато зусиль для будівництва цих барикад... Там загинули люди. Це сталося у 21 столітті в столиці величезної європейської держави, і це величезна трагедія всіх. Тому барикади є, крім усього іншого, ще й символами нашого Майдану", - зазначив комендант Майдану.

За його словами, Майдан не піде на вимоги закону про амністію, за який учора проголосували депутати від Партії регіонів.

Нагадаємо, в середу ввечері Верховна Рада ухвалила закон про амністію, яким передбачено звільнити від відповідальності учасників протестних акцій, окрім тих, хто скоїв особливо тяжкі злочини. Закон набуде чинності тільки після того, як протестувальники звільнять захоплені адміністративні будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram