ГоловнаПолітика

Опозиція підготувала законопроекти щодо зміни Конституції

Також підготовлено законопроект про розпуск «Беркута»

Опозиція підготувала законопроекти щодо зміни Конституції
Фото: Макс Левин

Опозиція підготувала законопроекти про внесення змін до Конституції України, а також про ліквідацію спецпідрозділу «Беркут».

Про це на прес-конференції повідомив народний депутат від ВО «Батьківщина», комендант Майдану Андрій Парубій, пише ЛІГА.

За його словами, зокрема, законопроект про зміну Конституції буде поставлено на голосування Верховної Ради 4 лютого. «Вже підготовлені проекти зі зміни Конституції, причому один з проектів виписано так, що зміни Конституції мають відбутися одним голосуванням у 226 голосів. Це один із варіантів. Тобто не тривала процедура», - сказав Парубій.

Також він повідомив, що вже підготовлено законопроект про розпуск «Беркута». «І ми теж домагатимемося, щоб цей закон було проголосовано», - додав нардеп.

Відповідаючи на питання, чи будуть продовжені переговори з владою після ухвалених вчора законів, Парубій сказав: «Мені складно сказати. Напевно, йтимуть, напевно висуватимуться наступні умови. 4 числа починається планова сесія».

Нагадаємо, вчора у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про створення тимчасової спеціальної комісії з питань підготовки та узгодження законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Сьогодні в.о. міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що Верховна Рада 4 лютого створить тимчасову спеціальну комісію з підготовки змін до Конституції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram