ГоловнаПолітика

Кваснєвський: в Україні починається процес розпаду влади

ЄС повинен знайти ресурси для підтримки України, вважає екс-президент

Кваснєвський: в Україні починається процес розпаду влади
Фото: litoslav.blogspot.com

В Україні розпочався процес дезінтеграції влади, коли частина колишніх партнерів не хоче підтримувати Віктора Януковича.

Про це заявив в ефірі "Польського радіо" екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

"Це типово для ситуації, починається процес дезінтеграція влади. І свідчення того - візит Януковича в Раду", - сказав він.

"Я думаю, що цей терміновий візит президента до Ради відбувся тому, що він боїться, чи на його стороні ще більшість. Він втратив кілька десятків голосів з Партії регіонів. Він поїхав дисциплінувати, лякати, шантажувати, і це дало ефект", - сказав Кваснєвський.

На його переконання, "ця дезінтеграція влади триває".

"І це стосується не тільки олігархів, а й таких важливих інститутів як військо, як міліція, суди. Ті люди, які ще нещодавно були готові виконувати накази влади, хочуть отримати хоча б нейтралітет", - вважає посланник ЄС.

За його словами, ця дезінтеграція влади може прискорити розвиток подій: або змусить Януковича піти на силовий сценарій, або на поступки.

Кваснєвський також висловив думку, що ЄС повинен знайти ресурси для підтримки України.

За його словами, слід звернути увагу на заяву Росії, що вона почекає формування нового уряду, а потім відновить програму своєї підтримки.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Польщі попереджає Україну про можливі економічні санкції проти неї. Там кажуть, що приклад Ірану може статися і в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram