ГоловнаПолітика

Кличко прогнозує зростання напруження в суспільстві через закон про "амністію"

Депутати від Партії регіонів "завагалися", радіє опозиціонер

Кличко прогнозує зростання напруження в суспільстві через закон про "амністію"
Фото: EPA/UPG

Ухвалення закону про звільнення від відповідальності учасників протестів авторства "регіонала" Юрія Мірошниченка тільки посилить напруження в суспільстві.

Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради.

"Влада робить усе для того, щоб напруження в суспільстві зростало. Переговори були дуже складними. Ми були близькі, щоб ухвалити законопроект Дерев'янка, який дійсно звільняв від відповідальності всіх учасників мирних демонстрацій без усяких умов. Але, на жаль, провладні депутати прийняли законопроект, який ще більше підвищує температуру в суспільстві. Це закон, який не відповідає інтересам людей. І щоб його прийняти, умовляти і залякувати депутатів-регіоналів у парламент приїхав президент", - переказує слова Кличка прес-служба"УДАРу".

Він додав, що протести і боротьба проти діючої влади тривають.

"Ми залишаємося на тих самих позиціях і захищатимемо кожного, хто бореться за свої права і свободи, хто перебуває за ґратами і в лікарнях", - наголосив Кличко.

Уже згодом, зі сцени Майдану Кличко заявив, що депутати від Партії регіонів "завагалися".

"Люди бачать: змінюється атмосфера. У людей інший дух, бо вони знають, за що вони борються. І навіть "регіонали" вже не впевнені, бути їм у фракції чи ні, підтримувати їм цю владу чи ні. Спілкуючись із ними, ми відчуваємо це. І влада нервує і хитається. Навіть сам президент приїхав до Верховної Ради переконувати і залякувати депутатів. Їм усе складніше утримувати контроль", - зазначив Кличко.

Нагадаємо, в середу Рада ухвалила закон про "амністію", яка настане тільки після звільнення мітингувальниками будівель органів влади. Опозиція домагалася ухвалення закону про безумовне звільнення затриманих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram