ГоловнаПолітика

У Росії відключають опозиційний телеканал "Дождь"

Причиною стало опитування про блокаду Ленінграда

У Росії відключають опозиційний телеканал "Дождь"
Фото: https://www.facebook.com/tvrain

Кабельні оператори відключають російський опозиційний телеканал "Дождь".

На "Дожде" заявили, що від співпраці з каналом відмовилися "НТВ Плюс", "Акадо" і "Дом.ру".

Телеведуча каналу Анна Монгайт попросила глядачів звернутися зі скаргами до своїх операторам або змінити їх. Телеканал "Дождь" продовжує мовлення в мережах "Ростелеком", "Билайн" і "Триколор ТВ", а також в Інтернеті.

В ефірі програми вже виступила ведуча "Эха Москвы" Ксенія Ларіна, яка заявила, що відмовляється від "Акадо", абонентом якого вона є. Ларіна при цьому додала, що не впевнена в тому, що тиск на операторів допоможе "Дождю", зауваживши, що канал може бути неугодним владі.

Про відключення "Дождя" оператор "Акадо" заявив увечері 29 січня. У відповідь користувачі соцмереж почали писати гнівні та образливі коментарі у Твіттері "Акадо", а також закликати відмовлятися від оператора і купувати річну передплату на телеканал "Дождь". Раніше телеканал відключив оператор "Дом.ру", пославшись на те, що не укладено з "Дождем" договору.

28 січня президент Асоціації кабельного телебачення Росії Юрій Пріпачкін запропонував операторам відключити мовлення телеканалу "Дождь", через скандальне опитування, присвячене 70-річчю блокади Ленінграда. Опитування "Чи потрібно було здати Ленінград, щоб зберегти сотні тисяч життів" проводили 26 січня, а пізніше з вибаченнями керівництво "Дождя" витерло його із сайту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram